Tamo vani i ovdje unutra na gostovanju u Rijeci

Drugu plesnu večer festivala Ganz nove Perforacije, 30. listopada, obilježit će predstava koja je 2018. godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u cjelini – Tamo vani i ovdje unutra, Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad, u produkciji Četveroruke.

Ganz nove Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa te site-specific događaj Noć performansa, nakon Zagreba dolaze i u Rijeku od 29. do 31. listopada u organizaciji Udruge Domino i Prostora Plus.

TAMO VANI I OVDJE UNUTRA

Koncept: Ana Kreitmeyer
Koreografija i izvedba: Sonja Pregrad i Ana Kreitmeyer
Dramaturgija: Ivana Sajko
Scenografija i svjetlo: Igor Pauška
Glazba: Alen Sinkauz

Ova predstava je o meni, o njoj, o rubu koji nas odjeljujući spaja, o našem susretu u kojem preispitujem namjere one druge, jednako kao što i ona preispituje moje namjere, to je predstava o nesigurnosti koju svako bavljenje drugim podrazumijeva, dakle o rubu koji nas okružuje, na pozornici, na ulici, na kolodvoru, o rubu koji nas štiti i otkriva istovremeno, o razlozima i načinima kojima ga pokušavamo prijeći, kao i o tome kako nas taj prelazak, kojemu je drugo ime dodir, mijenja, potiče, uznemirava i plaši, ova je predstava, baš kao mnoge druge predstava što niču u ovom vremenu straha i sama o strahu, o nepovjerenju, o zlokobnom predosjećaju u nama i oko nas, o zbunjujućem pitanju tko ga uopće proizvodi?