Otvaranje pogleda, 2018

U sklopu projekta za razvoj publike, Četvroruka je organizirala okrugli stol “Otvaranje pogleda – potraga za kazališnom komunikacijom”.

Radi se o projektu koji je kroz ovu godinu surađivao s 5 mladih zainteresiranih kazališnih gledatelja koji su na predstave vodili svoje “nezainteresirane” prijatelje, a prije i nakon odgledane predstave vodili su s njima razgovore.

Projekt je zamišljen kao svojevrsna istraživačka akcija u kojoj smo strategijom “zavođenja” pokušali približiti “nezainteresiranim” gledateljima kazalište koje smatramo da je malo drugačije od onoga na što bi oni inače otišli pogledati (ako bi uopće ikada otišli), a i da bismo otkrili još ponešto o tome što se događa u tom prostoru između izvedbe i publike.

U sklopu tog projekta “Okrugli stol” je događaj u kojem smo razgovarali iz različitih pozicija o kazališnoj komunikaciji:

  1. uvidi iz pozicije teorijskih praksi
  2. uvidi iz pozicije izvođača
  3. uvidi iz pozicije onih koji su na liniji između
  4. uvidi iz pozicije publike

*****************************************************

OKRUGLI STOL – OTVARANJE POGLEDA  

potraga za kazališnom komunikacijom

30.06.2018. u 17h u prostoru StudijaChekhov, Gajeva 10, Zagreb

program:

uvod: Marina Petković Liker

predavanje: dr.sc. Sibila Petlevski

predavanje: dr.sc. Jasna Žmak

prezentacija projekta  “Otvaranje pogleda”: Maja Sviben

razgovaranje – uvidi iz pozicije izvođača / uvidi iz pozicije “između”/uvidi iz pozicije publike:

Sonja Pregrad, Urša Raukar, Lada Bonacci, Gregor Kamikar, Suzana Nikolić, Iva Nerina Sibila, Ivana Slunjski, Ljubica Anđelković, Maja Sviben, Marina Petković Liker, Karla Kostadinovski, Dora Čiča, Klara Penezić, Irena Milardović, Petra Belc, Ana Fazekaš, Ana Jandrašek, Josipa Bubaš, Veronika Janečić