S druge strane promijenjena vremena, 2021.

6. Izvedbena konferencija: S druge strane promijenjena vremena

U posljednje dvije godine mnogo se toga promijenilo. Tekstura vremena, odnosa, intimnih razmišljanja i društvenih relacija postala je na neki način drukčija, osjećamo to. Posljednje dvije godine sve nas je tjeralo da brzo pronađemo nove načine djelovanja i komuniciranja. A svaka akcija događala se kroz pritisak boljeg ili lošijeg snalaženja u okvirima straha, stresa i neizvjesnosti. Ipak, u te dvije godine, osjećamo, počele su se rađati neke nove teme, novi sadržaji, nove intimne perspektive… O tome želimo govoriti na ovoj Izvedbenoj konferenciji.

 

15. prosinca 2021. u 18.30, Zoom

predviđeno trajanje: malo više od dva sata

priključite se na vrijeme ili malo prije

 

PROGRAM

18.30–18.45 dolazak, čašica za dobrodošlicu, upoznavanje

18.45–19.30 izlaganja pozvanih izlagačica

19.30–20.15 grupni razgovori (voditeljice Marija Ott Franolić i Ivana Slunjski)

20.15–20.40 “karte na stol”

20.40 završetak i završno druženje (druženje ćemo nastaviti dok god imamo volje i potrebe za razgovorom i druženjem)

Sve sudionike Izvedbene konferencije pozivamo da svojim sudjelovanjem, razgovaranjem, dijeljenjem upotpune ovu temu te dodaju i svoju kartu na zajednički inspirativni stol.

 

IZLAGAČICE

Kristina Tešija: Zašto sam prestala pisati o kazalištu
Kristina Tešija neovisna je novinarka u kulturi, urednica i voditeljica na radiju zajednice KLFM i moderatorica različitih događanja u kulturi, filmskoj i kreativnim industrijama. Suosnivačica je platforme Culture Hub Croatia koja od ljeta 2021. upravlja kreativnim središtem Prostor u Splitu. O kazalištu piše od 2014, u početku za različite neovisne lokalne i nacionalne portale, a od 2017. do 2020. autorske tekstove objavljuje na blogu gledam.org.
Članica je Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa, a bila je članica Vijeća u kulturi za kazališnu i glazbeno-scenske umjetnosti Grada Splita (2017–2020).

Olja Lozica: Povjerenje = kamen temeljac = uspostava granice između anksioznosti i uzbuđenja
Olja Lozica rođena je 1982. Diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radila je kao dramaturginja i asistentica režije. Poslije je počela pisati svoje komade i režirati ih. Sad više ne piše tekstove unaprijed, nego tijekom procesa, prilagođavajući ih ljudima s kojima surađuje. Katkad i ne piše, nego smišlja zadatke, smišlja prepreke, smišlja izazove i onda samo bilježi, arhivira, montira to čemu svjedoči. I to čemu svjedoči na koncu se zaokruži u neki sebi svojstven mikrokozmos. Prijatelji se vole šaliti na njezin račun da teme pronalazi u “medicinskom leksikonu”. A zapravo ne traži teme, one pronalaze nju.

Eva Kraljević: Nestvaranje – izmještenost – nježnost
Eva Kraljević filmska je snimateljica i redateljica iz Zagreba aktivna od 2004.
Završila je filmsko snimanje na Akademiji u Zagrebu i dokmentarnu režiju na Nacionalnoj filmskoj i televizijskoj školi u Beaconsfieldu (Velika Britanija). Kao snimateljica radila je na više od 30 igranih i dokumentranih filmova, redateljski put počinje svojim prvim filmom Lijepo mi je s tobom, znaš (završen 2015), nakon kojeg je režirala četiri kratka dokumentarna filma. Neke od tema koje istražuje u svojim autorskim dokumentarnim projektima su unutarnje dinamike nuklearne obitelj, svakodnevica, ženski principi. Uz film bavi se sistemskim konstelacijama. Posljednjih pet godina živi i radi u Londonu. 

Ana Jelušić: Ranjiva tijela i o suradljivosti
Ana Jelušić koreografska je umjetnica. Studirala je Ples, kontekst, koreografiju na Međufakultetskom centru za ples (HZT) na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu. Surađivala je s raznim plesnim i izvedbenim umjetnicima u Berlinu i Zagrebu. U svojim radovima, uključujući sola Girl like Oh te grupni rad Ranjiva tijela, često se dotiče pop-kulture te tema imitacije, učenja, silovitosti, povrede i nasilja. Bavi se somatskom metodom feldenkrais za koju se educira u Beču te kojom se često koristi kao produktivnim alatom u koreografskim istraživanjima.

 

UPUTE za maksimalno ugodno bivanje u Zoomu:

Molimo vas da:

  • odvojite vrijeme za sebe tijekom trajanja Izvedbene konferencije, nastojite da vas ne ometaju, budete s nama u zajedničkom vremenu tijekom cijelog trajanja konferencije
  • pronađite ugodno i udobno mjesto u vašem prostoru, možete odabrati kadar koji vas najviše veseli
  • slobodno pripremite piće i sitnu hranu (piće svakako, to nam uvijek dobro dođe)
  • imate slušalice – zvuk se mnogo bolje čuje, stvara se manje šuma i manje se opterećuje internetski prostor
  • imate upaljene kamere, želimo vidjeti lica jedni drugima i imati maksimalan osjećaj da smo u zajedničkom prostoru.