Što je izvedbena konferencija

Izvedbena konferencija je platforma za suradnju umjetnika različitih područja i ravnopravnih sudionika – publike. Prikazuje umjetničke i teorijske radove koji su postavljeni kao odgovor na specifičnu temu uključujući aktivno sudjelovanje iskustvo publike.
Izvedbena konferencija je format koji je osmišljen od trenutka dolaska u prostor, ‘ulaženja’ u temu, prolaska kroz radove, kolektivne refleksije i dijeljenja iskustva, osjećaja i misli vezanih uz iskustvo događaja, kroz format koji osnažuje svakog od sudionika.

2019. ANIMA DRAMATURGICA – ženski principi oblikovanja izvedbe

2018. KADA SE UMJETNIČKO DJELO I PUBLIKA GLEDAJU, DODIRUJU, SLUŠAJU – o prirodi različitih transfera između umjetničkog djela i publike

2017. RANJIVA TIJELA 

2014. BOLNO MJESTO U INTIMNOM, DRUŠTVENOM I POLITIČKOM KONTEKSTU

Izvedbena konferencija je događaj u kojem se svakoj umjetničkoj formi želi pristupiti s dvije razine:

1) izvedbeno – uključujući publiku kao sastavni element svakog djela i postavljajući pitanja kako se djelu pristupa, kako ga se gleda/sluša/upija i kako se od djela odlazi/odmiče/završava i

2) sinestezijski – naglašavajući mogućnost da se svako umjetničko djelo na određeni način spaja s ostalim djelima, prostorom i vremenom i da jedino zajedno sa svima njima može ostvariti širu sliku, dublji smisao, cjelokupnost značenja i doživljaja.

Osim osobitog načina spajanja umjetničkih odgovora, konferencijom se promiče drukčiji način razgovaranja, raspravljanja, razmjenjivanja i dijeljenja znanja, misli, iskustava i osjećaja. U takvom razgovoru nastoji se uspostaviti ravnopravnost svih sudionika (publika, teoretičari i umjetnici).