Rearranging (and) the self-arranged / We Do Not Know the Logic of the Wind

Ovaj rad rezultat je suradnje kroz Identity.Move! projekt. Teme oko kojih je organiziran IM su identitet, proces i povezivanje kako plesnih institucija istočne Europe, tako i plesnih umjetnika sa umjetnicima raznovrsnih disciplina. Za Nives i Sonju pitanje identiteta između ostalog je i pitanje odnosa i načina na koji reflektiramo one s kojima smo u odnosu.

Prijateljice i suradnice grade istraživanje o odnosu – dvaju medija (plesa i videa/filma), dva tijela, dva id-entiteta, njih dvije. Razumijemo da medij kamere/snimanja manipulira stvarnošću tijela ispred kamere, no dispozitiv utječe i na tijelo iza kamere. Kako u tom procesu zrcaljenja, kroz utjelovljenje nastaje empatija, proces otjelovljenja drugog?

Kamera je objekt u ruci subjekta snimateljice koja snima objekt osobe na pozornici koja je subjekt vlastitog postojanja koje će zabilježiti objekt kamere. Kazalište je objekt prostora za izvedbu i jedan od subjekata unutar živog tkiva grada. Unutar tkiva prirode. Unutar tkiva Zemlje. Unutar tkiva svemira. Sjeme je svemir. Najmanji samoorganizirani svemir koji reflektira svemir izvan sebe: Ja gledam tebe dok ti gledaš mene dok tebe gleda publika i ti gledaš nju i nas zajedno dok pokušavamo razjasniti naš međusobni odnos i kako je taj odnos u odnosu sa sjemenkom koja reflektira svemir…

Koncept/izvedba: Nives Sertić i Sonja Pregrad
Asistentica produkcije: Ana Letunić
Produkcija: umjetnička organizacija Četveroruka