Premijera predstave RAZGOVARANJE

Četveroruka vas poziva na premijeru predstave

RAZGOVARANJE

30.6.2109. u 19:30
1.7.2019. u 21:00
Studiochekhov Zagreb, Gajeva 10

 

neke se stvari ne daju ispričati…

treba osjećati

neke se stvari ne daju prepričati…

treba slušati

 

 

Autorica i redateljica: Marina Petković Liker
Dramaturginja: Maja Sviben
Dizajn zvuka: Luka Gamulin
Voditelj tehnihe: Tomislav Božić
Fotografkinja: Nina Đurđević
Snimateljica: Nives Milješić

Glumice: Lada Bonacci, Slavica Jukić, Jasna Palić Picukarić, Barbara Prpić, Urša Raukar, Dijana Vidušin

Produkcija: Četveroruka
Koprodukcija: Festival Ganz nove Perforacije (Domino)

Izvedbe na Festivalu Ganz nove Perforacije realiziraju se u suradnji sa StudioChekhov Croatia.

 

Ova predstava nije kao predstava. Više je kao proces. Proces susretanja, otkopavanja, suočavanja…

Četvrta epizoda umjetničko-istraživačkog ciklusa Udaljenosti bavi se susretom 7 žena koje, potaknute stvarnim razgovorima dokumentiranima u Dardi (Baranja), stvaraju narativ jednog specifičnog osjećaja vremena i prostora u kojem živimo danas u Hrvatskoj, a koji je mimo dominantnih društvenih i političkih narativa. Baveći se glasom i strukturama rečenice, koje uzimaju u obzir sve napukline i nejasnoće, glumice će uspostaviti jazz razgovor s kolektivnim i individualnim pričama. Unutar njega, za svakog se gledatelja otvara unutarnji prostor razgovaranja, a možda i tema o kojima se nismo usudili govoriti, a kamoli razgovarati.

Marina Petković Liker bavi se umjetničkim i znanstvenim istraživanjem na području uzajamne povezanosti glasa i tijela, ženske geste i ženskog principa djelovanja u umjetnosti i životu, sinestezijskog kazališta, kazališne suigre i suodnosa različitih izvedbenih umjetnika. Zajedno s plesnom autoricom Sonjom Pregrad osniva umjetničku organizaciju Četveroruka koja se bavi otvaranjem novih polja kazališne komunikacije te svojim djelovanjem nastoji uspostaviti polje komunikacije u kojem sudjeluju autori/ce različitih disciplina i/ili izvođači/ce i publika te otvoriti mogućnosti da se kazališna izvedba promatra kao događaj u svim segmentima umjetničkog, istraživačkog i izvedbenog procesa te da potakne suosjećanje, sudjelovanje i sukreaciju.

www.cetveroruka.hr

ULAZNICE:
Izvedba “RAZGOVARANJE” u okviru Festivala Ganz nove Perforacije dio je inicijative Umjetnost dostupna svima prema kojoj se ulaznice rezerviraju na udrugadomino.marketing@gmail.com, a po izlasku s predstave svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim mogućnostima podrške odgledanom umjetničkom radu. https://thisisadominoproject.org/

 

O prethodnim epizodama možete vidjeti ovdje:

 

 

Realizaciji ovog projekta financijski su pomogli Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.