Premijera na 33. TSP: JA GLEDAM TEBE DOK TI GLEDAŠ MENE

Premijera predstave ‘Ja gledam tebe dok ti gledaš mene, dok publika gleda tebe koja gledaš nju dok pokušavamo razjasniti taj odnos i kako je on u vezi sa sjemenkom u kojoj se zrcali svemir’ održati će se 1. i 2. lipnja u Foajeu Kina SC u sklopu 33. Tjedna suvremenog plesa

Umjetnički dijalog Nives Sertić i Sonje Pregrad, video umjetnice i plesne autorice, započeo je pitanjem: što je to identitet? Njihov odgovor, to jest zajednički rad, odgovara protupitanjem: što je to odnos (koji stvara identitet)?

Izvedba specifične vidljivosti drugog stvara se kroz koreografiju odnosa – dva medija, dvije prijateljice, ‘dvojnosti’ onoga ‘u nama’ i onoga ‘oko nas’. Primjećujući biološke principe odnosa – cirkulacije, međudjelovanja, reflektiranja i empatije unutar živih eko-sistema, gledamo što se događa kad ih uspostavimo unutar dramaturgije prostora i vremena izvedbe.

Dok kamera otjelovljuje a tijelo rekadrira, nastaje proširena koreografija za tijelo i film, utrobu i oko, dah i opip slike, zvuk i vrijeme.

Trailer izvedbe: https://vimeo.com/104849571

***********

1 i 2. lipnja u 20h, foaje Kina SC (Savska 25, Zagreb) 

Autorice i izvođačice: Nives Sertić i Sonja Pregrad

Savjetnica u procesu: Iva Nerina Sibila

Produkcijska i dramaturška podrška: Ana Letunić

Produkcija: UO Četveroruka

***********

Projekt je realiziran uz financijsku i produkcijsku potporu Fondacije Kultura Nova, Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Studentskog centra/Kulture promjene, Alfredove divadle Prag, Hrvatskog instituta za pokret i ples, UO Multimedijalna koliba, UO Mašina te Plesnog centra TALA.

***********

Ulaznice za predstavu se prodaju u sklopu 33. Tjedna suvremenog plesa u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10.

Radno vrijeme blagajne:
pon-pet 12-20 h / sub-ned 10-20 h
i 1 h prije predstave, na lokaciji održavanja.

Rezervacije:
tel: 091/9767-049
email: ulaznice@danceweekfestival.com
Rezervirane ulaznice moraju se preuzeti najkasnije 1 dan prije izvedbe.