OSIM SVEGA NISU VREMENA SAD triptih

OSIM SVEGA NISU VREMENA SAD

izvedbeni triptih

autorica i redateljica: Marina Petković Liker

 

 

 

PROMATRAM lica tišine – 18. i 19.11.2023.

u 20h, istovremeno izvedba online, Zoom i izvedba u StudioChekhov, Gajeva 10, Zagreb

KAKO SAD pravila su jednostavna – 31.10. i 1.11. 2023.

u 20h, StudioChekhov, Gajeva 10, Zagreb

NESTAJEM nisu vremena sad – 25.,26., 27.11.2023.

u 20h, StudioChekhov, Gajeva 10, Zagreb

 

Rezervacija ulaznica e-mailom na cetveroruka@gmail.com

 

 

Izvedbeni triptih ‘Osim svega, nisu vremena sad’ sastoji se od tri izvedbe koje su se razvijale tijekom pandemijskog i postpandemijskog razdoblja 2021.-2023.

 

AUTORSKI TIM:

Maja Sviben

Vlatka Valentić

Nina Đurđević

Ana Paulić

Saša Fistrić

 

PROMATRAM lica tišine

prati četiri žene koje se pokušavaju snaći u vremenu izolacije i distance, u trenutku kad promjena u njima već traje, a dopunjava se atmosferom koja je nastala pandemijom. Netransparentnost, strah, neizvjesnost, iracionalnost, zazor, radikalnost u svim smjerovima…. pojačava izgubljenost i osamljenost i nejasnoću kako nastaviti dalje.

Predstava se istovremeno događa u StudijuChekhov i u privatnom stanu. Oba prostora dio su cjelovite predstave i prožimaju se kroz projekcije. Predstava je dvostruko režirana i djelomično će se razlikovati za gledatelje u dvorani i one na Zoomu.

Izvedba: Aleksandra Naumov, Maja Katić, Dijana Vidušin, Slavica Jukić, Nina Đurđević, Maja Sviben, Marina Petković Liker

 

KAKO SAD pravila su jednostavna

promatra četiri muškarca duboko uronjena u vlastite samoće, nejasnoće i besmisle koji se susreću u neobičnu zajedništvu i uspostavljaju komunikaciju. Pritom se sudaraju sami sa sobom, s vlastitom intimom i pozicijom,  u kojoj je previše toga prošlo, a premalo toga ostalo da bi se promijenile odluke koje su ih dovele na ovo mjesto.

Za stolom su četvorica – ako nisu dvojica, ako nije sam, ako svatko od nas nije sam.

Izvedba: Fabijan Komljenović, Maro Martinović, Sven Medvešek, Mateo Videk

 

NESTAJEM nisu vremena sad

Posljednji izvedbeni element triptiha, kroz četiri glumca i glumice te njihove transformacije na temelju dokumentarističkog materijala, empatijiski secira razdvojenost društva na one koji su se izgubili i one koji su opstajući toliko izmijenili svakodnevicu da su zaboravili da i njih čeka slična sudbina. Kako na kraju?

Izvedba: Aleksandra Naumov, Fabijan Komljenović, Melody Martišković, Vid Ćosić