LICA TIŠINE

 

Živimo u društvu koje još uvijek nije izašlo iz prostora boli, međusobnog nerazumijevanja, zamjeranja, neopraštanja … u prostor gospodarske i civilizacijke stabilnosti koja bi omogućila i stabilnost, uspješnost, optimizam i suosjećanje na razini međuljudskih odnosa. U takvom trenutku življenja epidemija je donijela još jednu konkretnost – izolaciju, distancu (ne samo s neznancima nego i s najbližim prijateljima i rodbinom), netransparentnost, strah, neizvjesnost, iracionalnost, zazor, radikalnost u svim smjerovima…. Mnogi se osjećaju kao da su na rubu neke nove propasti, nekog novog ponora u koji su ovaj put sigurni da će pasti, a nepovjerenje da se ljudski i pravno može izvući živa glava duboko je ukorijenjeno u tjelesno i psihičko iskustvo na kolektivnoj razini.

Fotografije s prvih testnih izvedbi 2021.

U ovoj predstavi četiri žene vode neobične razgovore, svaki put nove i drugačije. One su istovremeno četiri i jedna, istovremeno slabe i snažne, hrabre i prestrašene, staložene i paničarke. One osjećaju da su na rubu neke nove propasti, nekog novog ponora u koji su ovaj put sigurne da će pasti.

Autorski tim:

Autorica i redateljica: Marina Petković Liker

Dramaturginja: Maja Sviben

Snimanje i fotografija: Nina Đurđević

Dizajn zvuka: Luka Gamulin

Glumice: Slavica Jukić, Maja Katić, Aleksandra Naumov, Dijana Vidušin

 

Predstava se istovremeno događa u StudijuChekhov i u privatnom stanu. Oba prostora dio su cjelovite predstave i prožimaju se kroz projekcije. Predstava je dvostruko režirana i djelomično će se razlikovati za gledatelje u dvorani i one na Zoomu.

Izvedba predstave u 2023. godini