DOM na 35. Tjednu suvremenog plesa

Nova verzija DOM-a na 35. TSP-u!

9. i 10. 6. 2018. u 18:00, ALU

U prostoru izvedbe, koji je prostor između tijela, koji je bio kapelica škole za gluhonijeme, koja je prije toga bila rodilište, žive vrisak, tišina, tramvaj broj 6, noge u kratkim hlačama, mali bazen prepun pjene za kupanje, sjećanje na mrak i snimak svjetla i smijeha. Dođite im u goste!

Ulaznice: 45/40 kn (u pretprodaji) i 65 kn (na dan izvedbe, sat vremena prije predstave) rezervacije i upite možete slati na ulaznice@danceweekfestival.com

Koncept i koreografija: Sonja Pregrad

Sustvaratelji/ce: Vanja Babić, Laura Barić, Valerija Cerovec, Roko Crnić, Teuta Gatolin, Lana Hosni, Ema Kani, Vilte Svarplyte, Josipa Štulić

Izvođačice: Laura Barić, Teuta Gatolin, Lana Hosni, Sonja Pregrad, Josipa Štulić

Dramaturška podrška: Iva Nerina Sibila

Produkcija: Četveroruka

DOM je multimedijalno-utopijska koreografija. Što sve znači dom? Kako svojim tijelima jesmo, ili možemo biti, dom, sebi i drugima?

Projekt je suradnja desetoro umjetnika iz različitih medija. U Domu – prostoru nehijerarhičnog dijaloga – svi ukućani su ravnopravni i u odnosu – zvuk prevodi koreografske upute, koreografija prevodi strategije videa, video prevodi proces nastajanja pokreta, a kostimi tjelesno iskustvo prostora i predmeta u njemu… publiku očekuje jedno novo sinestezijsko iskustvo.

Predstava priča o zajedništvu, dodiru i senzualnosti kao moći. Ovom radu su važni užitak i drskost. Oni su direktni, otvaraju nas drugima. Utoliko je senzualnost zainteresiranost da budemo s drugima na nezaklonjeni način.

http://danceweekfestival.com/hr/35tsp/726-dom