Pobuna/izraz

Gestalt centar HOMA, 15.-17. siječnja 2016.

Psihologinja Jasenka Pregrad razvija radionicu i proces rada za umjetnike (kazališne, plesne, vizualne, itd) i ne-umjetnike na razmeđi između umjetničkog i osobnog/terapeutskog, s idejom da se granica između to dvoje još jednom propita, destigmatizira i da se osobni potencijal/problem pojedinca, umjesto da bude kontroliran i normatiran, može pretvoriti u element pobune/umjetničkog izraza.

U našem unutarnjem svijetu obitavaju različiti likovi kojih smo više ili manje svjesni i koji imaju više ili manje “prava javnosti” u našem svakodnevnom životu i u našoj osobnoj slici nas samih. U radionici prolazit će se kroz proces otjelovljenja jednog od tih likova kroz: fantaziju, rad u glini, masku, pokret, riječ, melodiju, monolog, interakciju (u međuodnosu se bolje upoznaju osobine lika s drugim likovima), dramskih prikaza tih interakcija. Osim što će upoznati još jedan način izrade maski i stvaranja predstave iz interakcije likova, sudionici će imati priliku bolje upoznati sebe i razumjeti druge oko sebe.

O suradnici:
Jasenka Pregrad samostalna je psihoterapeutkinja s dugogodišnjom praksom rada u školi, savjetnica je za programe i edukator u Društvu za psihološku pomoć, surađuje s obrazovnim programom HTV-a, članica je nekoliko strukovnih udruženja i predavač na poslijediplomskom studiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U svom radu s djecom, naročito u edukaciji koju danas obavlja u brojnim radionicama i seminarima, koristi dramske metode.